Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni sunt ANTRENAŢI de americani în Iordania

Rebelii sirieni sunt ANTRENAŢI de americani în Iordania

Rebelii sirieni sunt ANTRENAŢI de americani în Iordania
Sursa foto: Foto: AP
11 Mar 2013   •   11:19

Americanii pregătesc şi antrenează luptătorii antiguvernamentali sirieni în Iordania, anunţă săptămânalul german Der Spiegel, în ediţia de ieri.

Conform informaţiilor, nu se specifică dacă americanii fac parte din firme specializate sau sunt militari ai US ARMY, dar toţi instructorii poartă uniforme specifice şi se respectă viguros o ierarhie. Antrenamentele se concentrează în special pe folosirea armamentului anti-tanc.

În ultimele trei luni, cel puţin 200 de persoane au primit deja instructajul adecvat, iar pe viitor se preconizează asigurarea pregătirii a 1200 de combatanţi, din Armata Sirienă Liberă, în tabere amplasate în sudul şi estul Iordaniei.

Un material amplu din The Guardian relata, sâmbătă, că instructori militari americani, britanici şi francezi îi "asistă" pe rebelii sirieni în baze din Iordania.

Serviciile secrete de la Amman sunt şi ele implicate în acest program şi au la dispoziţie în jur de 10.000 de oamenii, gata oricând să doboare regimul lui Bashar al-Assad.

"Spionajul iordanian încearcă să prevină infiltrarea salafiştilor (islamişti radicali) din Siria, care ar putea provoca tensiuni în ţară", a spus o sursă anonimă pentru Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare American a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presa din Germania. Acelaşi tip de reacţie a venit şi din partea oficialilor francezi şi britanici.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close