Antena 3 CNN Externe Recep Erdogan face presiuni asupra Statelor Unite: ”Nu au nicio scuză”

Recep Erdogan face presiuni asupra Statelor Unite: ”Nu au nicio scuză”

Recep Erdogan face presiuni asupra Statelor Unite: ”Nu au nicio scuză”
24 Aug 2016   •   12:42

 Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că intenţionează să-i spună vicepreşedintelui american Joe Biden că Washingtonul 'nu are nicio scuză' pentru a nu-l extrăda pe predicatorul musulman Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că s-ar fi aflat în spatele puciului eşuat de luna trecută din Turcia, informează agenţia de presă Reuters. 

Făcând aceste declaraţii la Ankara, Erdogan a declarat că va continua să le trimită oficialilor americani documente pentru extrădarea lui Gulen, care s-a autoexilat în SUA. Gulen neagă orice implicare în lovitura de stat din 15 iulie. 

Erdogan a declarat, de asemenea, că Turcia şi SUA sunt parteneri strategici şi a nu-l extrăda pe Gulen nu este în beneficiul Washingtonului. 

Vicepreşedintele american Joe Biden se află miercuri în Turcia, unde va încerca să repare relaţiile americano-turce, afectate după lovitura de stat eşuată, şi să vorbească despre Siria, unde Ankara vrea să se implice mai mult. 

Departamentul de Stat american a anunţat marţi că Turcia a cerut oficial extrădarea clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA, dar nu pentru acuzaţii legate de puciul eşuat din Turcia, de la 15 iulie. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close