Antena 3 CNN Externe Erdogan și Putin, discuție telefonică despre cereale și un hub regional de gaze: ”Necesită înlăturarea obstacolelor”

Erdogan și Putin, discuție telefonică despre cereale și un hub regional de gaze: ”Necesită înlăturarea obstacolelor”

Președintele Tayyip Erdogan și președintele Vladimir Putin au avut o discuție telefonică despre aprovizionarea cu cereale.

Erdogan și Putin, discuție telefonică despre cereale și un hub regional de gaze: ”Necesită înlăturarea obstacolelor”
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Cojoianu    |    11 Dec 2022   •   17:37

De asemenea, aceștia au vorbit și despre un potențial hub regional de gaze în Turcia.

"Președintele Erdogan și-a exprimat dorința sinceră ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se încheie cât mai curând posibil", a declarat astăzi președinția turcă.

În cadrul convorbirii, Erdogan a spus că Ankara și Moscova ar putea începe să lucreze la exportul altor produse alimentare și mărfuri prin coridorul de cereale de la Marea Neagră, a precizat biroul lui Erdogan.

Rusia a solicitat ONU să preseze Occidentul să ridice unele sancțiuni pentru a se asigura că Moscova își poate exporta liber îngrășămintele și produsele agricole, o parte a acordului privind cerealele din Marea Neagră despre care Moscova spune că nu a fost pus în aplicare, potrivit Reuters.

"Acordul are un caracter complex, care necesită înlăturarea obstacolelor pentru livrările relevante din Rusia pentru a satisface cererile țărilor care au cea mai mare nevoie", a transmis Kremlinul.

Kremlinul a precizat că cei doi au discutat, de asemenea, despre o inițiativă de creare a unei baze în Turcia pentru exporturile de gaze naturale rusești.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close