Antena 3 CNN Externe "Nu văd cum am putea evita recesiunea globală" | Avertisment al șefului Băncii Mondiale, după ce a examinat datele din Germania

"Nu văd cum am putea evita recesiunea globală" | Avertisment al șefului Băncii Mondiale, după ce a examinat datele din Germania

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a anticipat că invadarea Ucrainei de către Rusia şi impactul acestui conflict asupra energiei, alimentelor și îngrășămintelor agricole ar putea declanșa o recesiune globală.

"Nu văd cum am putea evita recesiunea globală" | Avertisment al șefului Băncii Mondiale, după ce a examinat datele din Germania
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2022   •   10:47

Malpass (foto) a fost prezent la un eveniment găzduit de Camera de Comerț a SUA.

El a arătat că economia Germaniei, a patra din lume, a încetinit deja semnificativ din cauza preturilor mai ridicate la energie, iar reducerea producției de îngrășăminte ar putea înrăutăți condițiile la nivel global.

"Dacă privim datele referitoare la PIB, este dificil acum să vedem cum am putea evita recesiunea", a spus șeful Băncii Mondiale.

El a apreciat că economia rusă şi cea ucraineană ar urma să înregistreze scăderi semnificative, în timp ce Europa, China şi Statele Unite se vor confrunta cu o încetinire a creșterii.

Cele mai afectate vor fi statele în curs de dezvoltare, din cauza lipsei îngrășămintelor, a livrărilor de alimente şi de energie.

"Ideea dublării prețului energiei este suficientă pentru a declanșa o recesiune", a avertizat președintele Băncii Mondiale.

Instituția a scăzut luna trecută previziunile privind creșterea economiei globale în 2022, de 4,1% la 3,2%, din cauza efectelor războiului.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close