Antena 3 CNN Externe Mii de rechini, cu un comportament ciudat, sunt supecţi că ar fi drogaţi cu cocaina aruncată de traficanţi în ocean, în Florida

Mii de rechini, cu un comportament ciudat, sunt supecţi că ar fi drogaţi cu cocaina aruncată de traficanţi în ocean, în Florida

Specialiștii au găsit o posibilă explicație pentru comportamentul ciudat observat la mai mulţi rechini de pe coasta Floridei. Aceștia ar fi înghițit pachete cu cocaină aruncate în ocean de traficanții de stupefiante.

de Claudia Popovici    |    23 Iul 2023   •   19:13

Luna trecută, Paza de Coastă a Statelor Unite a anunțat că a recuperat substanțe ilegale din apele din Caraibe și din partea de sud a Floridei, în valoare de peste 186 de milioane de dolari.

Mii de rechini de pe coasta Floridei ar putea să fi ingerat baloți de cocaină lăsați în apă de traficanții de droguri care încercau să-și introducă produsul în Statele Unite.

Biologul marin Tom Hird a vrut să examineze dacă rechinii au intrat în contact cu drogul, care face obiectul unui documentar care va avea premiera la Săptămâna rechinilor de la Discovery Channel, numit „Rechinii de cocaină”.

„Povestea mai profundă aici este modul în care substanțele chimice, produsele farmaceutice și drogurile ilicite intră în căile noastre navigabile – pătrund în oceanele noastre – și ce efect ar putea avea apoi asupra acestor ecosisteme oceanice delicate”, a spus Hird, cunoscut sub numele de „Peștele-Blowfish”, pentru Live Science, citat de fox13news.com

Pachete mari de cocaină din America de Sud și Centrală au ajuns la țărm pe plajele din Florida de zeci de ani. Baloții uriași sunt adesea aruncați în mare și ridicați de traficanții de droguri pe bărci.

 

 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close