Antena 3 CNN Externe Sărbătorile de iarnă se apropie. Recomandările OMS, în plină pandemie COVID

Sărbătorile de iarnă se apropie. Recomandările OMS, în plină pandemie COVID

Sărbătorile de iarnă se apropie, oamenii îşi doresc să petreacă împreună cu rudele şi prietenii, iar recomandările OMS nu întârzie să apară, în plină pandemie COVID.

Sărbătorile de iarnă se apropie. Recomandările OMS, în plină pandemie COVID
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    17 Dec 2020   •   09:05

Astfel, specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le recomandă oamenilor să poarte masca de protecţie la masa reuniunile în familie de Crăciun, dar şi la cele de revelion. 

"Participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică", este mesajul transmis miercuri de OMS, potrivit gandul.ro.

Medicii spun că, deşi poate părea ciudat, există riscul de reapariţie a multor cazuri COVID la începutul anului 2021, motiv pentru care a îndemnat familiile din Europa să poarte măşti de protecţie în timpul reuniunilor de Crăciun.

"Există un risc ridicat de reapariţie în primele săptămâni şi luni ale anului 2021 şi va trebui să lucrăm împreună pentru a reuşi să o prevenim", arată OMS într-un comunicat, adăugând că, deşi pare incomod, măştile trebuie purtate.

Reuniunile în familie, cu mască şi distanţă fizică

"Reuniunile ar trebui să aibă loc în aer liber, dacă este posibil, iar participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică. 

În spaţiile interioare, limitarea numărului de persoane şi asigurarea unei bune ventilaţii pentru a reduce riscul de expunere sunt esenţiale", se mai arată în comunicatul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Specialiştii explică faptul că riscul de contaminare cu Sars Co-V 2 apare mai ales atunci când se reunesc grupuri de oameni din diferite gospodării şi vârste diferite care poate nu au adoptat aceleaşi măsuri de prevenţie.

Totodată, mai spune OMS, slujbele religioase ar trebui să aibă loc în aer liber, ori de câte ori este posibil, sau să fie limitate ca mărime şi durată, cu distanţare fizică, ventilaţie, măsuri de igienă şi purtarea măştilor, indiferent de situaţia epidemică din zonă.

Cel mai recent bilanţ COVID, număr mare de infectări

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 164 de decese şi 5.991 de persoane infectate cu coronavirus.

Până miercuri, 16 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 571.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 13.862 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.977. Dintre acestea, 1.267 sunt internate la ATI. 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close