Antena 3 CNN Externe Recompensă de 50 de milioane de dolari oferită de Vladimir Putin

Recompensă de 50 de milioane de dolari oferită de Vladimir Putin

Recompensă de 50 de milioane de dolari oferită de Vladimir Putin
de S.T.    |    17 Noi 2015   •   14:08
Moscova a anunțat marți o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru informații care pot duce la identificarea autorilor doborârii avionului rusesc de linie Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, la 31 octombrie în Peninsula Sinai, la scurt timp după ce autoritățile ruse au recunoscut în cele din urmă că prăbușirea avionului companiei Metrojet a fost provocată de un atentat terorist, relatează agențiile internaționale de presă.

"Pentru furnizarea de informații capabile să ducă la reținerea atacatorilor va fi achitată o recompensă de 50 de milioane de dolari", a anunțat Centrul de relații cu publicul al Serviciului Federal de Securitate (FSB/ex-KGB).

Directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, i-a raportat anterior președintelui Vladimir Putin că la bordul avionului Metrojet s-a produs într-adevăr o explozie, după ce timp de mai multe săptămâni Moscova a respins teza cancelariilor occidentale privind un atac terorist care a vizat aparatul Airbus care asigura legătura dintre Sankt-Petersburg și stațiunea egiptean Sharm-el-Sheikh. "Putem spune în mod clar că acesta a fost un atentat terorist", a afirmat Bortnikov, conform unui comunicat publicat de Kremlin.

"În timpul zborului, un dispozitiv exploziv artizanal cu o capacitate echivalentă cu 1 kg TNT a fost declanșat", a indicat șeful FSB, adăugând că au fost găsite urme ale unei substanțe explozive de fabricație străină printre rămășițele găsite la locul prăbușirii aparatului de zbor și pe unele obiecte ale pasagerilor, potrivit RIA Novosti.

Președintele rus Vladimir Putin a promis "să-i găsească și să-i pedepsească" pe cei care se fac responsabili de acest atentat, indiferent de locul în care se ascund.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close