Antena 3 CNN Externe Recompensă uriaşă pentru informaţii privind finanţarea grupării Stat Islamic

Recompensă uriaşă pentru informaţii privind finanţarea grupării Stat Islamic

Recompensă uriaşă pentru informaţii privind finanţarea grupării Stat Islamic
30 Sep 2015   •   14:01

Departamentul de Stat al SUA a anunțat marți o recompensă în valoare de 5 milioane de dolari pentru orice informații care ar putea perturba finanțarea grupării jihadiste Statul Islamic cu ajutorul petrolului și al traficului de antichități, informează postul de televiziune NBC News, potrivit Agerpres.

Numai în luna iulie, Statul Islamic obținuse între 8 milioane și 10 milioane de dolari într-o singură lună din contrabanda cu petrol și gaze în Siria și Irak, de trei ori mai mult decât se estimase anterior, după cum relatase la vremea respectivă NBC.

Aceste fonduri au fost utilizate de către jihadiști pentru plata salariilor lunare ale combatanților grupării, permițându-le să trimită bani și acasă, familiilor lor.

Această sursă de venituri a Statului Islamic este doar vârful operațiunilor sale de finanțare, care se bazează pe extorcări, jafuri și răscumpărări.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, este pentru prima oară când secretarul de stat american autorizează o astfel de recompensă pentru a stopa traficul cu petrol și antichități derulat de o organizație teroristă.

×
Subiecte în articol: recompensa Stat Islamic
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close