Antena 3 CNN Externe Record absolut: Obama a strâns 150 milioane dolari în septembrie şi 600 de milioane în total

Record absolut: Obama a strâns 150 milioane dolari în septembrie şi 600 de milioane în total

Record absolut: Obama a strâns 150 milioane dolari în septembrie şi 600 de milioane în total
20 Oct 2008   •   11:37

Biroul de campanie al senatorului Barack Obama a anuţat că a strâns peste 150 de milioane de dolari în decursul lunii anterioare, un record absolut. Contribuţiile din septembrie au depăşit de peste două ori suma din august ? de 66 milioane dolari, sumă care la rândul său era un record pentru cât strânsese un candidat într-o lună.
Într-un mesaj video ce cuprindea şi un e-mal către susţinători, David Plouffe, care este managerul de campanie al lui Obama, a declarat că acesta a adăugat alţi 632.000 de donatori noi în septembrie, ducând totalul campaniei la 3,1 milioane, scrie NY Times. Contribuţia medie a fost de 86 dolari.
Plouffe a arătat că ?cele mai importante două grupuri de donatori au fost pensionarii şi studenţii, ceea ce arată cum chemarea la schimbare a lui Barack s-a răspândit peste generaţii?.
Detaliile complete despre strângerea de fonduri pe luna septembrie vor fi disponibile luni, după depunerea raportului la Comisia Federală Electorală a SUA.
Comitetul naţional republican anunţase anterior că a colectat 66 de milioane dolari în septembrie pentru campania contracandidatului lui Obama, John McCain.
Din calculele de până acum s-a observat cum campania democraţilor a avut un raport de 4 dolari la unu faţă de cea a democraţilor în ceea ce priveşte cheltuielile pentru televiziune.
Împreună cu o campanie agresivă pe internet, Obama îşi menţine pasul şi în sectorul colectării de la persoanele bogate. La doar 10 ore de la dezbaterea electorală de săptămâna trecută, el a sosit la un eveniment la Metropolitan Club din New York, unde 120 de oameni au plătit 30.800 dolari fiecare pentru a-l urmări vorbind.
În plus peste 600 de persoane au completat cecuri de peste 25.000 de dolari pentru ?Obama Victory Fund? în septembrie, printre care Melanie Griffith şi Rita Wilson, starul NBA Dwight Howard, Andrea Jung- directorul Avon, Gregory Brown, preşedintele Motorola, sau Charles E. Phillips Jr, şeful de la Oracle. In aceste condiţii, Obama a strâns peste 600 milioane de dolari de când a început campania, ceea ce este un alt record.
Inainte de Obama, recordul pentru cea mai bogată lună la colectarea de fonduri îi aparţinea lui John F. Kerry, care a strâns 44 milioane dolari în martie 2004. Acest record a fost depăşit de Obama deja din luna februarie ? cu 55 milioane dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama John McCain
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close