Antena 3 CNN Externe Record. La 51 de ani, Super Sherpa a escaladat Everestul de 21 de ori

Record. La 51 de ani, Super Sherpa a escaladat Everestul de 21 de ori

Record. La 51 de ani, Super Sherpa a escaladat Everestul de 21 de ori
Sursa foto: Foto: limitsizenerji.com
11 Mai 2011   •   09:42

Un nepalez în vârstă de 51 de ani a încheiat, miercuri dimineaţă, cea de-a 21-a escaladare a celui mai înalt munte din lume, vârful Everest din munţii Himalaya, informează AFP.

Apa Sherpa, supranumit "Super Sherpa" pentru uşurinţa cu care escaladează muntele, a îmbunătăţit recordul, deţinut tot de el, pentru cele mai multe urcări pe Everest realizate de către o persoană.

Succesul alpinistului vine la câteva zile după ce fostul ministru de Externe din Nepal a murit încercând să devină cea mai în vârstă persoană care escaladează muntele. Shailendra Kumar Upadhyaya, în vârstă de 82 de ani, a murit după ce a ajuns la tabăra numărul unu.

Super Sherpa a dedicat acest ultim succes impactului pe care îl are schimbarea climatică asupra munţilor Himalaya şi a declarat că dacă ar ajuta la promovarea cauzei ecologice pentru care luptă, este gata să se caţere din nou.

Din 1953, când Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au fost primii oameni care au cucerit cei 8.848 de metri ai Everestului, circa 3.000 de persoane au ajuns în vârf. În data de 17 mai 1995, Constantin Lăcătuşu a devenit primul om care a atins vârful.

×
Subiecte în articol: alpinist everest himalaya
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close