Antena 3 CNN Externe Record de programări la vaccinare în Franța, după ce Macron a amenințat cu restricții

Record de programări la vaccinare în Franța, după ce Macron a amenințat cu restricții

Mai mult de 900.000 de francezi s-au programat la vaccinarea anti-COVID luni noapte, după ce preşedintele Emmanuel Macron a avertizat că ar putea fi introduse restricţii pentru cei care nu s-au imunizat sau nu au un test negativ.

Record de programări la vaccinare în Franța, după ce Macron a amenințat cu restricții
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   13:07

Este vorba de un număr-record de cereri de vaccinare, după anunţul făcut de şeful statului francez.

"S-au înregistrat 7,5 milioane de conectări la Doctolib în doar câteva minute. 

Peste 900.000 de francezi s-au programat luni la vaccinare 

Peste 900.000 de francezi s-au programat la vaccinare ieri (luni - n.r.), un număr de două ori mai mare decât recordul de până acum, înregistrat la 11 mai", a spus Niox-Chateau, cel care conduce Doctolib, una dintre cele mai mari platforme online din Franţa folosită pentru programări la vaccinare.

Preşedintele Macron a precizat că vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat că restricţiile îi vor viza în primul rând pe cei care nu sunt vaccinaţi.

Totodată, şeful statului francez a mai spus că personalul sanitar trebuie să se vaccineze până la 15 septembrie, în caz contrar riscând sancţiuni.

Franța vrea să facă obligatorie vaccinarea personalului medical

Macron a declarat că certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi acum folosit pe o scară mult mai largă, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe şi teatre.

De asemenea, certificatul va fi cerut în trenurile şi avioanele pe distanţe lungi de la începutul lui august, stimulând şi mai mult oamenii să se vaccineze în contextul în care începe sezonul estival.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta vaccinare COVID-19
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close