Antena 3 CNN Externe Redactorul-şef al unui cotidian din Turcia, condamnat la închisoare pentru un tweet "insultător" la adresa preşedintelui Erdogan

Redactorul-şef al unui cotidian din Turcia, condamnat la închisoare pentru un tweet "insultător" la adresa preşedintelui Erdogan

Redactorul-şef al unui cotidian din Turcia, condamnat la închisoare pentru un tweet "insultător" la adresa preşedintelui Erdogan
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iun 2015   •   09:07

Redactorul-şef al unui cotidian din Turcia a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare pentru că a postat un tweet considerat "ofensator" la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit presei turce, citată de national.bgnnews.com, redactorul-şef al cotidianului turc Today's Zaman, Bülent Keneş, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că "a insultat pe Internet un oficial".

"Din fericire, respectabila mamă a acestui om nedemn nu mai trăieşte pentru a vedea ce fiu are ea şi poate să se scutească de această tortură", a scris Bulent Kenes pe Twitter, anul trecut, fără să menţioneze numele şefului statului.

În hotărârea sa, tribunalul, care a recurs la un expert pentru a tranşa problema, a considerat totuşi exprimarea ca fiind injurioasă la adresa ''omului forte'' al Turciei, care deţinea în acea perioadă funcţia de prim-ministru, a relatat cotidianul Today's Zaman, versiunea în limba engleză a titlului celui mai vândut ziar din presa turcă, Zaman.

Zaman este considerat ca fiind apropiat imamului Fethullah Gülen, devenit inamicul ''numărul unu'' al lui Erdogan de la izbucnirea scandalului de corupţie privind regimul său la sfârşitul lui 2013.


×
Subiecte în articol: Twitter Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close