Antena 3 CNN Externe Tânără refugiată din Ucraina, moment emoționant pe străzile din Vilnius: A cântat alături de 300 de lituanieni

Tânără refugiată din Ucraina, moment emoționant pe străzile din Vilnius: A cântat alături de 300 de lituanieni

O tânără ucraineancă, refugiată în Vilnius, capitala Lituaniei, a creat un moment emoționant, cântând alături de alţi 300 de lituanieni o melodie tradiţională din tara sa. Eliza a fost nevoită să-și părăsească familia şi prietenii din cauza războiului.

Tânără refugiată din Ucraina, moment emoționant pe străzile din Vilnius: A cântat alături de 300 de lituanieni
Sursa foto: YouTube/ Neringa Rekasiute
de Andreea Ştefan    |    15 Apr 2022   •   15:02

Trei sute de lituanieni s-au adunat pe străzile din Vilnius pentru a cânta un celebru cântec popular ucrainean împreună cu refugiata din Ucraina, Eliza Izmalkova.

Autorul ideii, fotograful Neringa Rekašiūtė, a distribuit filmarea pe rețelele de socializare.

”Scopul nostru este să ajungem la inimile ascultătorilor din întreaga lume și să încurajăm pe toată lumea să contribuie financiar la victoria Ucrainei.

Cântecul inspiră, reunește și unește. Credem că trebuie să continuăm să ridicăm moralul poporului ucrainean în lupta împotriva marelui rău și a nedreptății”, a scris N.Rekašiūtė împărtășind lucrarea, potrivit Archynewsy.

După ce Rusia a început războiul pe data de 24 februarie, familia Elizei și-a pierdut casele pentru a doua oară, deoarece au fost distruse de ocupanții ruși.

Mama și fratele Elizei au rămas în Ucraina pentru a lupta pentru libertatea țării lor.

×
Subiecte în articol: Lituania refugiata Ucraina
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close