Antena 3 CNN Externe Aproximativ un milion de refugiați, la porțile Europei. Ce urmează pentru aceștia

Aproximativ un milion de refugiați, la porțile Europei. Ce urmează pentru aceștia

Aproximativ un milion de refugiați, la porțile Europei. Ce urmează pentru aceștia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Mar 2016   •   11:01

În jur de 800.000 de migranţi aşteaptă să treacă în Europa dinspre Libia, a declarat ministrul apărării al Franţei, Jean-Yves Le Drian, informează joi AFP şi TASS, conform Agerpres.

Într-un interviu pentru postul de radio francez Europe 1, Le Drian a estimat iniţial numărul de migranţi concentraţi în Libia la 'sute de mii'. Ulterior, el a adăugat că 800.000 este 'o cifră cât de cât apropiată'.

'Trebuie făcut tot posibilul ca traficul de migranţi să nu întărească Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic), prin resurse financiare suplimentare care îi sunt alocate', a subliniat ministrul francez al apărării.

În acest sens, europenii cer punerea în funcţiune, cel mai rapid posibil, a unui guvern de uniune naţională care să autorizeze navele UE (operaţiunea Sophia) să-i urmărească pe traficanţii de migranţi până spre coasta libiană.

'Urgenţa urgenţelor pentru Libia este formarea unui guvern de uniune naţională', a spus Jean-Yves Le Drian. 'Suntem aproape să reuşim acest lucru, însă este necesar ca toţi actorii care au influenţă (în regiune) să poată acţiona pentru ca acest guvern să fie recunoscut', a adăugat el, făcând referire la Egipt, Qatar şi Turcia.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close