Antena 3 CNN Externe Acuzaţii şocante: Printre refugiaţii ajunşi în Europa se strecoară şi criminali de război

Acuzaţii şocante: Printre refugiaţii ajunşi în Europa se strecoară şi criminali de război

Acuzaţii şocante: Printre refugiaţii ajunşi în Europa se strecoară şi criminali de război
de S.T.    |    16 Oct 2015   •   01:09

Indiciile că în rândurile refugiaților ajunși în Europa se strecoară și persoane fidele regimului Bashar al-Assad bănuite de comiterea unor atrocități în timpul războiului din Siria se înmulțesc, după temerile privind posibile infiltrări ale unor teroriști printre imigranții veniți pe continentul european, relatează joi AFP.

"Există criminali de război care își găsesc refugiul în Franța și în Europa", a declarat recent în fața deputaților francezi un medic franco-sirian, membru al unui ONG care desfășoară activități umanitare în Siria. Și un angajat sirian al unui alt ONG a declarat agenției France Presse, sub protecția anonimatului, că a identificat cu certitudine pe insula Kos, în Grecia, mai mulți militanți ai regimului Assad care au sosit acolo într-un grup de refugiați.

Astfel de mărturii întăresc ipoteza prezenței printre refugiați a membrilor 'shabiba', o miliție fidelă președintelui Bashar al-Assad, acuzată de opoziție de comiterea celor mai oribile crime, inclusiv asupra civililor bănuiți de disidență. Combatanții recrutați pentru a deveni membri ai acestei unități sunt cei mai mulți de confesiune alawită, comunitatea religioasă șiită din care face parte și Assad.

De altfel, unii dintre refugiații sirieni ajunși în Europa au venit direct din Siria, nu din taberele situate în țările vecine. O pagină pe Facebook în limba arabă, intitulată 'criminali, nu refugiați' este consacrată militanților shabiba. Gestionată de sirieni revoltați de sosirea acestor "torționari" în Europa, pe această pagină se regăsesc descrieri cu poze a zeci de combatanți sirieni pro-Assad sau voluntari șiiți irakieni care au luptat în Siria.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close