Antena 3 CNN Externe Regatul Bahrain îşi închide ambasada din Siria şi îşi repatriază personalul

Regatul Bahrain îşi închide ambasada din Siria şi îşi repatriază personalul

Regatul Bahrain îşi închide ambasada din Siria şi îşi repatriază personalul
Sursa foto: Foto: enduringamerica.com
15 Mar 2012   •   19:39

Regatul Bahrain a decis să îşi închidă ambasada la Damasc şi să îşi recheme diplomaţii din cauza deteriorării securităţii în Siria, a anunţat joi agenţia oficială Bna, relatează AFP.
   
Bahrain devine astfel cea de-a doua ţară arabă din Golf care ia această decizie, după ce Arabia Saudită a anunţat miercuri închiderea ambasadei sale la Damasc şi repatrierea diplomaţilor.
   
"Din cauza deteriorării securităţii în Siria, regatul Bahrain a decis să îşi închidă ambasada de la Damasc şi să îşi retragă diplomaţii şi agenţii care lucrează aici", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Manama, citat de Bna.
   
Ministerul i-a sfătuit pe cetăţenii Bahrainului care se află în continuare în Siria să "fie prudenţi şi să părăsească imediat această ţară". El le-a cerut celor care au nevoie de asistenţă să se adreseze ambasadei Bahrainului la Amman.
   
Miercuri, Arabia Saudită a anunţat închiderea ambasadei sale Damasc şi retragerea diplomaţilor aflaţi în post în Siria, din cauza continuării reprimării sângeroase de către regimul lui Bashar al-Assad a revoltei populare din ţară.

×
Subiecte în articol: Siria Bashar Al Assad
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close