Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea și regina Camilla, primiți cu mare fast la Versailles. Primele doamne au optat pentru aceeaşi culoare la ţinutele de seară

Regele Charles al III-lea și regina Camilla, primiți cu mare fast la Versailles. Primele doamne au optat pentru aceeaşi culoare la ţinutele de seară

Regele Charlles al III-lea și regina consoartă Camilla au fost primiți astăzi la Versailles, în prima lor vizită în Franța, după încoronare.

de Ioana Mircea    |    20 Sep 2023   •   21:16

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea a început astăzi o vizită de stat, de trei zile în Franţa, marcată de fast și solemnitate, pentru a celebra relansarea prieteniei franco-britanice după turbulenţele cauzate de Brexit.

Avionul regal, colorat în culorile Union Jack (drapelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord), a aterizat în jurul orei locale 14:00, pe aeroportul parizian Orly unde Regele Charles al III-lea, 74 de ani şi Camilla, 76 de ani, îmbrăcată în roz şi purtând o pălărie de aceeaşi culoare, au fost întâmpinaţi de şefa guvernului francez Elisabeth Borne.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cuplul regal britanic a fost aşteptat la Arcul de Triumf de preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte, la ora locală 14:45, pentru o ceremonie de reaprindere a flăcării la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Patrula Franţei şi Săgeţile Roşii, formaţia acrobatică a Royal Air Force, au efectuat un zbor comun pe cerul parizian.

Citește și: Întâlnire istorică între Regele Charles al III-lea și Joe Biden, înainte de Summitul NATO

Cina de stat este prevăzută pentru această seară la Versailles, unde în 1957 dar şi în 1972, mama regelui Charles al III-lea, Elisabeta a II-a, a fost invitată în acelaşi decor somptuos.

Printre invitaţii la Versailles se află solistul trupei britanice The Rolling Stones, Mick Jagger, actorii Hugh Grant, Charlotte Gainsbourg şi Emma Mackey, scriitorul Ken Follett şi chiar fostul antrenor de fotbal Arsene Wenger.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close