Antena 3 CNN Externe Promisiunea făcută de Regele Charles al III-lea în primul său discurs în Parlament

Promisiunea făcută de Regele Charles al III-lea în primul său discurs în Parlament

Regele Charles al III-lea s-a adresat, luni, pentru prima dată Parlamentului în calitate de suveran britanic, după ce a primit condoleanțe din partea membrilor Camerei Comunelor și Camerei Lorzilor.

Promisiunea făcută de Regele Charles al III-lea în primul său discurs în Parlament
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2022   •   15:55

"Ne adunăm astăzi în amintirea anvergurii remarcabile a serviciului dedicat al Reginei pentru națiunile și poporul ei. Pe când era foarte tânără, regretata Sa Majestate s-a angajat să-și servească țara și poporul. Și-a ținut acest jurământ cu un devotament de neegalat.

Ea a dat un exemplu de datorie dezinteresată pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al sfaturilor voastre, sunt hotărât să îl urmez cu credință", a spus Charles.

După momentul din Parlament, regele a plecat în Scoția, pentru ceremonia depunerii sicriului reginei Elisabeta a II-a în Catedrala Saint Giles din Edinburgh.

Cortegiul funerar a ajuns la Edinburgh, după o călătorie de 6 ore, sicriul fiind depus inițial în Sala Tronului de la Palatul Holyroodhouse.

Ulterior, acesta va fi mutat în catedrală,  în cadrul unei procesiuni publice.

La Palatul Holyroodhouse, regele și regina consoartă sunt întâmpinați de Lordul Provost, titlu care îl desemnează pe edilul orașului.

Tradiționala Ceremonie a Cheilor presupune ca suveranului să i se ofere cheile orașului, pe care regele le returnează apoi spre păstrare oficialilor aleși din Edinburgh.

Regele Charles al III-lea are programată o întâlnire cu șefa guvernului Scoției, Nicola Sturgeon, și participă la prezentarea unei moţiuni de condoleanțe în Parlamentul scoțian.

 

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close