Antena 3 CNN Externe Regimul Bashar al-Assad, acuzat că a utilizat bombe cu fosfor la Damasc

Regimul Bashar al-Assad, acuzat că a utilizat bombe cu fosfor la Damasc

Regimul Bashar al-Assad, acuzat că a utilizat bombe cu fosfor la Damasc
Sursa foto: Foto captura YouTube
27 Dec 2012   •   20:40

Armata siriană a utilizat bombe cu fosfor împotriva insurgenţilor, la periferia Damascului, susţin lideri ai opoziţiei, citaţi de filiala arabă a postului de televiziune Sky News.

Într-o înregistrare video postată de insurgenţi, este vizibil un incendiu de mare amploare care ar fi izbucnit după utilizarea unor bombe cu fosfor, arme interzise de legislaţia internaţională în zone rezidenţiale, precizează postul de televiziune, citat de site-ul israelian Ynetnews.
   
Bombele cu fosfor sunt utilizate ca arme incendiare şi în scopuri tactice, pentru scăderea vizibilităţii inamicului prin crearea de "perdele de fum". Legislaţia internaţională permite utilizarea acestor arme pe câmpul de luptă, dar nu în zonele rezidenţiale, din cauza arsurilor severe pe care fosforul le provoacă.
   
Revoltele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad durează de 21 de luni în Siria, bilanţul victimelor fiind de peste 45.000 de morţi, conform organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Bilanţul victimelor nu poate fi verificat din alte surse.
   





×
Subiecte în articol: Siria Bashar Al Assad
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close