Antena 3 CNN Externe Regimul iranian consideră că raportul AIEA demonstrează că programul său nuclear este strict civil

Regimul iranian consideră că raportul AIEA demonstrează că programul său nuclear este strict civil

Regimul iranian consideră că raportul AIEA demonstrează că programul său nuclear este strict civil
de M.T.    |    23 Mai 2013   •   21:17

Regimul de la Teheran susţine că raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică demonstrează „caracterul civil al programului nuclear iranian", afirmă ambasadorul iranian la AIEA, Ali Asghar Soltanieh, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Raportul AIEA demonstrează că Iranul stăpâneşte în totalitate tehnologia nucleară, în special în activităţile de îmbogăţire a uraniului. Documentul subliniază caracterul paşnic al programului nuclear, în pofida propagandei presei occidentale", a declarat Soltanieh, conform agenţiei Fars.

Raportul AIEA a concluzionat că regimul iranian a instalat aproximativ 700 de centrifuge de tip IR-2m la complexul nuclear Natanz.

După ce Iranul a decis să purifice uraniu până la nivelul de 20%, un material care poate fi utilizat pentru producerea de arme nucleare, statele occidentale s-au arătat preocupate de situaţia de la un alt complex, cel de la Fordo.

Potrivit raportului întocmit de AIEA, regimul de la Teheran ar fi produs deja 324 de kilograme de uraniu purificat la nivelul de 20%.

×
Subiecte în articol: Teheran arme nucleare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close