Antena 3 CNN Externe Serviciile de securitate sud-coreene şi americane, în alertă maximă. Regimul nord-coreean este pregătit în orice moment să testeze o nouă bombă nucleară

Serviciile de securitate sud-coreene şi americane, în alertă maximă. Regimul nord-coreean este pregătit în orice moment să testeze o nouă bombă nucleară

Serviciile de securitate sud-coreene şi americane, în alertă maximă. Regimul nord-coreean este pregătit în orice moment să testeze o nouă bombă nucleară
de S.T.    |    12 Sep 2016   •   09:09

Ministrul Apărării din Coreea de Sud a declarat luni dimineaţă că Phenianul este pregătit în orice moment să testeze o nouă bombă nucleară, la trei zile după ce regimul nord-coreean a lansat al cincilea şi cel mai puternic test nuclear de până în prezent, provocând un seism cu o magnitudine de 5,3 grade, transmite Reuters.

„Potrivit evaluărilor serviciilor de securitate sud-coreene şi americane, regimul nord-coreean este deja pregătit pentru un nou test nuclear în zona Punggye-ri. Coreea de Nord are un tunel pentru efectuarea unui nou test nuclear”, a avertizat purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, Moon Sang-gyun.

Anterior, Yonhap a relatat că regimul nord-coreean a finalizat pregătirile privind efectuarea unui nou test nuclear, care ar putea să aibă loc într-un tunel nefolosit anterior din zona militară de testare.

Între timp, diplomaţii americani au susţinut că ar putea să lanseze o nouă serie de sancţiuni unilaterale împotriva Coreei de Nord, după ultimul test nuclear. Însă, regimul nord-coreean a ridiculizat introducerea unor noi sancţiuni şi a promis să-şi întărească capacităţile nucleare.

De asemenea, armata americană a amânat cu o zi desfăşurarea unor bombardiere B-1B pe teritoriul sud-coreean, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close