Antena 3 CNN Externe Regimul separatist de la Tiraspol a ordonat mobilizarea parţială

Regimul separatist de la Tiraspol a ordonat mobilizarea parţială

Regimul separatist de la Tiraspol a ordonat mobilizarea parţială
de M.C.    |    21 Aug 2014   •   14:50

Liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat un decret potrivit căruia toţi militarii în termen, rezerviştii şi angajaţii aşa-numitelor agenţii guvernamentale sunt aşteptaţi la comisariatele militare, informează jurnal.md.
Potrivit dispoziţiei care va intra în vigoare joi, în decurs de o lună vor fi organizate cursuri de instruire a militarilor, iar rezerviştii vor fi încadraţi în trupele de menţinere a păcii.

Departamentul apărării din stânga Nistrului va fi responsabil de punerea în aplicare a prevederilor decretului semnat de Evgheni Şevciuk.

Anterior, mai mulţi reprezentanţi ai Transnistriei au declarat că tensiunile din Ucraina ar putea genera conflicte militare în regiune, notează sursa citată.

Evgheni Şevciuk acuza recent autorităţile Ucrainei şi Republicii Moldova de escaladarea tensiunilor în jurul republicii nerecunoscute. 'Forţele noastre de securitate sunt gata să respingă orice agresiune militară, dar noi nu intenţionăm să atacăm pe nimeni', afirma pretinsul 'preşedinte' al Transnistriei.

La rândul lor, serviciile speciale transnistrene au avertizat că dispun de date operative potrivit cărora Ucraina ar pregăti acţiuni subversive la graniţa cu Transnistria, unde staţionează un contingent rus de menţinere a păcii.

×
Subiecte în articol: Tiraspol mobilizare
Parteneri
Horoscop 4 octombrie 2023. Gemenii pot muta munții din loc
x close