Antena 3 CNN Externe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, omagiată cu ocazia Jubileului de platină

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, omagiată cu ocazia Jubileului de platină

Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii a fost omagiată de multe personalități ale statului. Este singurul monarh britanic care sărbătorește 70 de ani de domnie.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, omagiată cu ocazia Jubileului de platină
Sursa foto: Getty Images/ Pool
de Cerasela Stafie    |    06 Feb 2022   •   14:54

Printre primii care i-au transmis felicitări, a fost chiar succesorul tronului, fiul ei Charles. Prințul de Wales i-a adus un omagiu Reginei cu ocazia Jubileului ei de platină pentru ”realizarea remarcabilă” de a împlini 70 de ani pe tron: ”devotamentul reginei față de bunăstarea întregului popor inspiră și mai multă admirație cu fiecare an care trece”

Totodată, a salutat dorința mamei sale ca partenera sa de viață Camilla, ducesa de Cornwall, să fie cunoscută drept Regină Consort atunci când va el deveni rege.

Într-un mesaj care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, regina a spus că este „dorința ei sinceră” ca Camilla să aibă acest titlu.

”Suntem profund conștienți de onoarea reprezentată de dorința mamei mele. Am căutat împreună să o slujim și să o sprijinim pe Majestatea Sa și pe oamenii din comunitățile noastre, draga mea soție a fost sprijinul meu constant pe tot parcursul”, a transmis prințul Charles, potrivit BBC.

Domnia reginei a început la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui ei, George al VI-lea, la 6 februarie 1952. Monarhul a spus că ziua este una pe care și-o amintește ”atât pentru moartea tatălui meu, regele George al VI-lea, cât și pentru începutul domniei mele”.

Mai mulți politicieni au felicitat-o și ei ​​pe regină în această zi istorică, inclusiv Boris Johnson, Theresa May și David Cameron - trei dintre cei 14 premieri britanici care au ocupat această funcție în timpul domniei sale.

”Un omagiu pentru mulți ani de serviciu. Aștept cu nerăbdare să ne unim ca țară pentru a sărbători domnia ei istorică, în vară”, a scris Boris Johnson pe Twitter.

Predecesoarea sa, Theresa May, l-a descris pe monarh drept ”o femeie extraordinară, care și-a dedicat viața slujirii poporului său și națiunii”.

”Nu poate exista un exemplu mai bun de îndatorire și serviciu public demn”, a transmis David Cameron.

Liderul opoziției, Sir Keir Starmer, a transmis și el un mesaj emoționant, spunând că ar dori să-și exprime ”cea mai profundă mulțumire” pentru cei 70 de ani de ”serviciu public de neegalat. Majestatea Sa Regina a fost o constantă vitală și apreciată într-o lume în continuă schimbare, reprezentând securitate și stabilitate pentru țara noastră, în timpul suișurilor și coborâșurilor din ultimele șapte decenii”.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close