Antena 3 CNN Externe Regina Elisabeta a II-a a părăsit, pentru ultima dată, Castelul Balmoral | Cortegiul regal a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh

Regina Elisabeta a II-a a părăsit, pentru ultima dată, Castelul Balmoral | Cortegiul regal a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh

Sicriul Reginei a părăsit Castelul Balmoral, astăzi, și a ajuns, în urmă cu puțin timp, la reședința oficială scoțiană a familiei regale britanice: Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

Regina Elisabeta a II-a a părăsit, pentru ultima dată, Castelul Balmoral | Cortegiul regal a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh
de Mia Lungu    |    11 Sep 2022   •   18:20

Update 18:20 Cortegiul regal a ajuns la Palatul Holyroodhouse din capitala Scoției, Edinburgh.

Sicriul reginei a fost întâmpinat cu o gardă de onoare înainte de a fi transportat în Holyroodhouse. Regina va rămâne în sala tronului din palat peste noapte.

În timp ce sicriul a fost dus în palat, trei dintre copiii reginei au privit-o: Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Regele Charles se află în prezent la Londra, dar va călători mâine la Edinburgh.

Sicriul va rămâne la Holyroodhouse peste noapte, urmând ca luni după-amiază să se îndrepte spre Catedrala St Giles. Sicriul va fi vegheat în permanență timp de 24 de ore, iar publicul va putea să îi aducă un ultim omagiu.

Palatul Buckingham a dezvăluit ieri detaliile „ultimei călătorii” pe care o va face Regina Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se afla la Castelul Balmoral, reședința sa de la țară din Scoția, joi, când a murit. Înmormântarea ei va avea loc la Londra, la Windsor, iar Palatul Buckingham a făcut publice ultimele detalii.

Astăzi, sicriul Reginei va fi dus la reședința oficială scoțiană a familiei regale britanice: Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

Luni, acesta va fi dus în procesiune de la palat la Catedrala St Giles, unde va fi depus până marți. Sicriul va fi apoi mutat de la Edinburgh la Palatul Buckingham din Londra.

Miercuri, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde rămâne până în dimineața funeraliilor de stat, luni, 19 septembrie.

Pe 19 septembrie, la ora 10:44 (ora locală), o procesiune va duce sicriul de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.

După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, se va deplasa la Windsor. Odată ajuns la Windsor, mașina mortuară se va deplasa la Capela St. George din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.

×
Parteneri
Ninsori abundente, astăzi, în România! Zonele care vor fi puternic afectate
x close