Antena 3 CNN Externe Pregătiri intense la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Pregătiri intense la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

La Londra continuă pregătirile pentru ziua în care sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi depus la Castelul Windsor. Autoritățile londoneze se așteaptă ca, luni, orașul să fie complet blocat de oamenii care vor veni să participe la funeralii. Președintele american Joe Biden, împăratul Japoniei și șefa Comisiei Europene, se numără printre liderii lumii care vor participa la funeralii.

Pregătiri intense la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    13 Sep 2022   •   08:50

În timp ce milioane de britanici plâng dispariția Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, la Londra se fac pregătiri intense pentru ceea ce se prefigurează a fi unul dintre cele mai mari evenimente diplomatice ale acestui secol.

”Sunt zeci de kilometri reali de astfel de garduri care au fost montate în Londra, în zona centrală, acolo unde regina va fi depusă începând de miercuri”, a transmis Maria Coman, trimisul special Antena 3 la Londra.

Printre miile de oameni care pun la punct ultimele detalii pentru cea mare operațiune de securitate care a avut vreodată loc în Marea Britanie, se numără si foarte multi români.

În ziua în care trupul reginei va fi depus la Castelul Windsor, se preconizează că Londra va fi paralizată de cei care vor să participe la funeralii.

Se așteaptă ca peste 750.000 de persoane să ia parte la funeralii.

”Peste 1.500 de militari și mii și mii de polițiști din Anglia au fost aduși la Londra într-o operațiune uriașă de a transforma orașul într-un loc sigur pentru funeraliile care vor avea loc săptămâna viitoare”, mai transmite Maria Coman.

Președintele american Joe Biden, Împăratul Naruhito al Japoniei și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se numără printre liderii care au confirmat că vor participa la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc pe 19 septembrie.

Vladimir Putin nu va fi prezent la funeralii, în condițiile în care Kremlinul a precizat că nu este luată în considerare participarea președintelui rus.

Ziua înmormântării Reginei va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine in calitate de rege.

×
Subiecte în articol: Maria Coman Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Mafia imobiliară fierbe! Instanţa pregăteşte o decizie cheie
x close