Antena 3 CNN Externe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește azi 96 de ani | Unde va sărbători monarhul

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește azi 96 de ani | Unde va sărbători monarhul

Pentru a marca aniversarea monarhului, Royal Windsor Horse Show a publicat o fotografie cu regina Elisabeta a II-a, la Castelul Winsdor, alături de doi ponei, reflectând astfel pasiunea suveranului pentru cai.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește azi 96 de ani | Unde va sărbători monarhul
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   10:52

Un nou portret al Reginei cu doi dintre mult iubiții ei ponei a fost lansat pentru a marca cea de-a 96-a aniversare, în timp ce ea sărbătorește în liniște evenimentul în Sandringham.

Realizată luna trecută pe terenul Castelului Windsor, fotografia o înfățișează pe regină în picioare alături de doi dintre poneii ei preferați, Bybeck Nightingale și Bybeck Katie, în fața unui copac uriaș de magnolie în plină floare.

Imaginea a fost lansată de Royal Windsor Horse Show, la care regina a participat în fiecare an din 1943 și a fost realizată de Henry Dallal, care a fost însărcinat să-i facă un portret oficial pentru a marca împlinirea a 90 de ani.

Monarhul, care împlinește 96 de ani joi, a călătorit la Wood Farm de pe Sandringham Estate din Norfolk, una dintre reședințele preferate de Prințul Philip în timpul vieții sale.

În acest an, Royal Windsor Horse Show va marca Jubileul de platină cu ”A Gallop through History” (n.r. Un galop prin istorie), o expoziție ecvestră spectaculoasă care prezintă cai de pe tot globul.

A fost catalogat drept un „omagiu personal adus reginei noastre” și va prezenta peste 500 de cai și peste o mie de artiști.

În stânga reginei se află poneiul Bybeck Nightingale, iar în dreapta ei este Bybeck Katie, iar ambele animale vor apărea în ”A Gallop through History”.

La aniversarea reginei vor participa membrii ai familiei regale și prieteni. Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, nu vor fi prezenți la eveniment.

Aparițiile reginei în public sau la evenimente de familie sunt tot mai rare de când soțul ei, Prințul Philip, a murit anul trecut.

Pe 6 februarie, Elisabeta a II-a a sărbătorit Jubileul de Platină, marcând marca împlinirea a 70 de ani de domnie pe tronul Marii Britanii. Ea a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952, în aceeaşi zi în care tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La momentul morții tatălui său, ea se afla în Kenya, iar când a revenit în țară era deja simbolic Regina Angliei. Încoronarea sa a avut loc pe 2 iunie 1953.

La 20 noiembrie 1947, (pe atunci) Principesa Elisabeta s-a căsătorit cu Principele Philip, Duce de Edinburg, la Abația Westminster. Căsătoria suveranei și a consortului său a durat 73 de ani.

Elisabeta a II-a este suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum și suverana statelor Jamaica, Barbados (până în anul 2021), Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua și Barbuda, Saint Kitts și Nevis. Majestatea Sa este șeful Commonwealth și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. În calitate de șef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Forțelor Armate ale Regatului Unit.

Regina și-a sărbătorit Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) în 1977, Jubileul de Aur (50 de ani de domnie) în 2002, Jubileul de Diamant (60 de ani de domnie) în 2012 și, anul acesta, Jubileul de Platină (70 de ani de domnie).

Elisabeta a II-a a devenit cel mai în vârstă monarh britanic în anul 2007, iar la 9 septembrie 2015 a depășit pe Regina Victoria în ce privește întinderea domniei.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close