Antena 3 CNN Externe Regiunea Asia-Pacific redeseneaza harta pietei armamentelor

Regiunea Asia-Pacific redeseneaza harta pietei armamentelor

Regiunea Asia-Pacific redeseneaza harta pietei armamentelor
26 Iun 2013   •   14:52

In pofida faptului ca ultimii ani au fost dificili pentru economia mondiala, exista un domeniu care nu a cunoscut, practic, efectele degringoladei globale. Comertul cu armament traverseaza o perioada de crestere fara precedent.

Potrivit agentiei IHS Jane’s, volumul comertului cu armament a sporit, la nivel international, in intervalul 2008 – 2012, cu 30%, pana la 73,5 miliarde de dolari. Un salt favorizat, in primul rand de cresterea exporturilor din tarile estice, in special din China, dar si de cererea tot mai mare venita din state precum India. In opinia expertilor IHS Jane’s, in 2020, volumul comertului mondial de arament se va dubla.

„Bugetele militare se muta treptat spre Est, iar concurenta pe piata armamentului se intensifica. Este cel mai important salt inregistrat vreodata pe timp de pace”, a declarat Paul Berton, de la IHS Jane’s. Studiul a fost elaborat pe baza a 34.000 de programe de stat pentru achizitii de armanent. Pana de curand, piata de resort era dominata, practic, de Statele Unite. Dar reducerile masive a cheltuielilor de aparare, retragerea trupelor de pe teritoriul Afganistanului vor determina o diminuare a cotei de piata detinuta de SUA de pana la 30% in urmatorii ani. In schimb, ponderea tarilor asiatice pe acest segment va progresa pana la 31% in perioada de referinta.

Citiţi restul articolului pe Income Magazine

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close