Antena 3 CNN Externe Renault, rezultate dezamăgitoare la testele de impact EuroNCAP. Mașina care a primit rating 0

Renault, rezultate dezamăgitoare la testele de impact EuroNCAP. Mașina care a primit rating 0

Testele de impact EuroNCAP au avut rezultate dezamăgitoare pentru mașinile electrice Renaut. După ce Dacia Spring a obținut o singură stea, o altă mașină a reușit performanța să obțină zero stele.

Renault, rezultate dezamăgitoare la testele de impact EuroNCAP. Mașina care a primit rating 0
Sursa foto: Getty Images/ Francois Durand
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   19:08

Producătorul francez de mașini Renault a primit miercuri o nouă lovitură. Popularul model electric al său Zoe a fost cotat de  Programul european de evaluare a mașinilor noi (NCAP) cu un rating de siguranță de zero stele, în testele care sunt standard pentru Europa.

Producătorul auto, care reduce costurile și lucrează pentru a-și ridica performanța după ce s-a ocupat de-a lungul anilor de o expansiune globală ambițioasă, a primit, de asemenea, o stea pentru modelul său electric Dacia Spring.

„Renault a fost cândva sinonim cu siguranța”, a declarat secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen, într-un comunicat. „Dar aceste rezultate dezamăgitoare pentru ZOE și Dacia Spring arată că siguranța a devenit daună colaterală în tranziția grupului la mașinile electrice”, scrie Reuters.

Renault a declarat, într-un comunicat, că Zoe este un vehicul sigur, care îndeplinește toate standardele de siguranță de reglementare.

„Aceste standarde evoluează constant și devin din ce în ce mai stricte în toate domeniile, în special în ceea ce privește securitatea”, a adăugat compania. „Renault își îmbunătățește, așadar, în mod continuu oferta, pentru a se conforma cu reglementările aplicabile acolo unde sunt vândute vehiculele sale.”

Evaluările Euro NCAP nu sunt obligatorii, acestea nu certifică vehiculele pentru circulație rutieră. Totuși, consumatorii europeni le acordă atenție, iar producătorii de mașini vânează în mod agresiv evaluări bune.

Este doar a treia oară când Euro NCAP acordă unei mașini o calificare cu zero stele și, dacă va afecta vânzările modelului Zoe, ar putea face presiuni pe Renault să facă o actualizare rapidă sau să accelereze lansarea următoarei versiuni a mașinii.

Euro NCAP a transmis că cea mai recentă variantă Zoe are un airbag lateral montat pe scaun mai prost decât versiunile anterioare. Totodată, a remarcat că Renault Laguna a fost prima mașină care a primit vreodată un rating de cinci stele, în 2001.

Renault nu a abordat problema airbag-ului în comunicatul transmis.

De la începutul anului până în luna octombrie, Zoe a fost a treia cea mai bine vândută mașină complet electrică în Europa, în urma modelului 3 al Tesla, pe primul loc, și al unui model Volkswagen.

 

×
Subiecte în articol: Renault Renault Zoe EuroNCAP rating
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close