Antena 3 CNN Externe "Renegatul", noul nume de cod al lui Barack Obama

"Renegatul", noul nume de cod al lui Barack Obama

"Renegatul", noul nume de cod al lui Barack Obama
11 Noi 2008   •   15:32

Preşedintele ales al SUA şi familia sa au primit nume de cod din partea Serviciilor Secrete americane. Astfel, Barack Obama este "Renegatul", soţia lui Michelle, "Renaştere" iar cele două fiice, "Strălucire" şi "Boboc de trandafir". Chiar dacă par desprinse dintr-o telenovelă, numele de cod sunt alese de oficiali din cadrul Agenţiei pentru Comunicaţii a Casei Albe, informează "Chicago Tribune".
Nici vicepreşedintele ales al SUA nu a scăpat "nebotezat". Acesta a primit numele de cod "Celt". Încă din timpul preşedintelui Harry Truman, toţi preşedinţii americani primesc astfel de nume de cod. Dwight Eisenhower era cunoscut sub numele de "Providenţă", iar John F. Kennedy a fost "Lăncierul", nume inspirat probabil din legenda Regelui Arthur şi a Cavalerilor Mesei Rotunde.
Oficialii din cadrul Agenţiei pentru Comunicaţii a Casei Albe (White House Communications Agency - WHCA) nu au dorit să facă declaraţii referitoare la procesul de selectare a acestor nume. Într-un reportaj mai vechi, un putător de cuvânt al agenţiei a declarat că aceste nume de cod sunt atribuite dintr-un simplu moft.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close