Antena 3 CNN Externe Renumărarea voturilor la Chişinău nu a schimbat rezultatul alegerilor din 5 aprilie

Renumărarea voturilor la Chişinău nu a schimbat rezultatul alegerilor din 5 aprilie

Renumărarea voturilor la Chişinău nu a schimbat rezultatul alegerilor din 5 aprilie
Sursa foto: voturi numarate
21 Apr 2009   •   21:20

Victoria comuniştilor în alegerile legislative din Republica Moldova a fost confirmată de Comisia Electorală, după renumărarea voturilor. Opoziţia anunţă însă că va încerca în continuare să demonstreze că alegerile parlamentare au fost fraudate şi că va boicota numirea preşedintelui de către Parlament.

Rezultatul renumărării voturilor nu i-a surprins pe liderii opoziţiei de la Chişinău. Singura modificare este o scădere cu 0,01% din voturile Partidului Liberal. Opoziţia este convinsă că alegerile au fost furate de comunişti.

Liderii opoziţiei anunţă că vor boicota numirea preşedintelui de către Parlament şi cer organizarea de alegeri anticipate. Renumărarea voturilor nu a adus nimic nou nici pentru comunişti. Opoziţia crede că aceştia vor face orice pentru a obţine un mandat în plus, mandat care le-ar da dreptul să aleagă preşedintele.

Opoziţia a început o campanie de informare a Occidentului şi speră să obţină sprijin din partea reprezentanţilor europeni pentru a demonstra fraudarea alegerilor.

Alegerile care au avut loc în 5 aprilie au fost urmate de proteste violente la Chişinău. Opozanţii regimului Voronin susţin că scrutinul a fost fraudat şi nu recunosc victoria comuniştilor.

?Un singur lucru este cert. PC a înscenat acţiunile de violenţă de la Chişinău şi şi-au dat motiv să atace opoziţia şi România? a spus Vlad Filat, preşedintele PLD din Republica Moldova.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Chisinau alegeri partidul comunist
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close