Antena 3 CNN Externe Renumit medic neuroendocrinolog, afirmații șocante: Religia este o boală mintală

Renumit medic neuroendocrinolog, afirmații șocante: Religia este o boală mintală

Renumit medic neuroendocrinolog, afirmații șocante: Religia este o boală mintală
16 Iul 2017   •   21:15

Robert Sapolsky, neuroendocrinolog și profesor la Universitatea Stanford, a declarat că părerea lui este că „religia este asemănătoare unei boli mintale”.

Omul de știință este un ateu declarat: „ Am fost crescut într-o casă ortodoxă și am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul, potrivit Indy100.

În cursurile pe care le ține, profesorul a comparat religia cu schizofrenia, argumentând că modul în care se comportă „profeții” din textele religioase sunt acțiuni care pot fi diagnosticate. De asemenea, Robert Sapolsky a spus legat de lucrurile precum: crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești „extrem de formative și care au legătură cu schizofrenia”.

Profesorul a adăugat că obiceiurile religioase sunt o formă de comportament obsesiv-compulsiv și că oamenii religioși se află într-un spectru al bolilor mintale, scrie Libertatea.

×
Subiecte în articol: religie schizofrenie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close