Antena 3 CNN Externe Renumitul terorist Carlos "Şacalul" face greva foamei în închisoare pentru că este ţinut la izolare

Renumitul terorist Carlos "Şacalul" face greva foamei în închisoare pentru că este ţinut la izolare

Renumitul terorist Carlos "Şacalul" face greva foamei în închisoare pentru că este ţinut la izolare
Sursa foto: Foto: dailystar.com.lb
25 Oct 2011   •   09:03

Ilich Ramirez Sanchez, supranumit Carlos, o figură importantă a terorismului internaţional, "îşi va continua în mod radical greva foamei începută la 18 octombrie" atât timp cât va fi menţinut la izolare, a anunţat avocatul său, Francis Vuillemin, citat de AFP.
   
Venezuelanul în vârstă de 62 de ani este deţinut în prezent la închisoarea Sante din Paris, în aşteptarea unui nou proces în perioada 7 noiembrie - 16 decembrie, pentru atentate comise în Franţa în 1982 şi 1983 (soldate cu 11 morţi).
   
Într-o scrisoare adresată ministrului Justiţiei şi dată publicităţii, Vuillemin explică această grevă a foamei prin "încălcarea deliberată a drepturilor la apărare ale clientului său de către administraţia penitenciară", deoarece "computerul lui a fost demontat şi depozitat într-o cutie de carton, fără posibilitatea de a fi instalat în celula de izolare".
   
Prin urmare, el "nu poate să vizioneze cele două DVD-uri ale dosarului de instrucţie şi nici CD-urile cu notele sale personale", adaugă avocatul.
   
Potrivit unui document al Administraţiei penitenciare (AP), plasarea la izolare a fost decisă în urma interviului pe care Carlos l-a acordat postului de radio Europe 1. Calificat în documentul AP "drept utilizare neconformă a mijloacelor de comunicare cu exteriorul, acest interviu a fost difuzat la 18 octombrie.
   
"Într-un fel sau altul, Ilich Ramirez Sanchez, va ieşi de la izolare, deoarece deteriorarea stării sale de sănătate va necesita transferul la spital" a adăugat Vuillemin.
   
Carlos a fost condamnat deja la închisoare pe viaţă în 1997 pentru uciderea, în 1975, a doi poliţişti şi a unui informator la Paris.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close