Antena 3 CNN Externe Repatrierea românilor din Libia continuă. Obama cere demisia lui Gaddafi

Repatrierea românilor din Libia continuă. Obama cere demisia lui Gaddafi

Repatrierea românilor din Libia continuă. Obama cere demisia lui Gaddafi
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
28 Feb 2011   •   08:50

Autorităţile de la Bucureşti continuă să facă eforturi pentru a-i evacua pe românii rămaşi, încă, în Libia. Până acum, peste 320 de cetăţeni români au fost repatriaţi. Între timp, în Libia continuă revoltele. Preşedintele american, Barack Obama i-a cerut liderului libian Muammar Gaddafi să părăsească imediat puterea.

Românii care au scăpat din infernul libian sunt, şi acum, impresionaţi de violenţele la care au fost martori şi de care, unii dintre ei au scăpat ca prin minune.

Fericiţi că au scăpat de coşmar, oamenii nici nu se mai gândesc că au fost nevoiţi să lase în urmă bunurile agonisite de-alungul anilor.

În total, potrivit Naţiunilor Unite, aproape 100.000 de străini au fugit din Libia de la declanşarea revoltelor.

În acest timp, libienii continuă lupta împotriva regimului lui Moammer Gaddafi. Un Consiliu Naţional Independent a fost înfiinţat în oraşul Benghazi din estul ţării, controlat, de mai multe zile, de insurgenţi. Aceştia au cucerit, însă, şi oraşe din vestul Libiei, la câteva zeci de kilometri de Tripoli.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sancţiuni severe împotriva lui Geddafi ale cărui proprietăţi din străinătate au fost puse sub sechestru. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut organizarea unui summit european pe tema crizei din Libia.


 

×
Subiecte în articol: Obama Libia repatriere
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close