Antena 3 CNN Externe Repetiţie generală pentru învestirea lui Obama, la Casa Albă. Preşedintele, jucat de un militar

Repetiţie generală pentru învestirea lui Obama, la Casa Albă. Preşedintele, jucat de un militar

Repetiţie generală pentru învestirea lui Obama, la Casa Albă. Preşedintele, jucat de un militar
12 Ian 2009   •   19:54

Repetiţia generală a ceremoniei de învestitură a lui Barack Obama a avut loc duminică, la Washington. Tineri militari au ţinut locul preşedintelui ales, soţiei sale, dar şi demnitarilor ce vor lua parte la festivitatea din 20 ianuarie. Chiar şi fetiţele lui Barack Obama au avut ?dubluri?.
Sute de curioşi şi fotoreporteri au înfruntat vremea rece timp de câteva ore, la Capitoliu, pentru a vedea de aproape cam ce îi aşteaptă pe 20 ianuarie. Un sergent de 26 de ani a ţinut locul preşedintelui ales.
Rolul de primă-doamnă a revenit unei doamne ofiţer din Marina americană. Până şi cele două fiice ale cuplului prezidenţial, Malia şi Sasha, au fost "interpretate" de fiice de militari.
Cel de-al doilea prenume al preşedintelui ales, Hussein, a fost omis la repetiţie. În timpul campaniei electorale, numele a fost deseori folosit de opozanţii lui Barack Obama iar resposabilii cu organizarea ceremoniei vor ca la final să nu existe niciun reproş. În aceste condiţii niciun detaliu n-a fost lăsat la voia întâmplării.
Repetiţia pentru ceremonia de depunere a jurământului a fost urmată de un zbor cu elicopterul, dar şi de tradiţionala paradă de pe principala arteră a capitalei, care se va încheia în faţa Casei Albe.
Peste cinci mii de membri ai armatei şi patru mii de ofiţeri de poliţie, din întreaga ţară, se vor alătura echipelor de securitate şi logistică, pentru a asigura buna desfăşurare a ceremoniei.
Observator

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close