Antena 3 CNN Externe Reportaj BBC despre expulzarea romilor din Franţa: România nu face nimic pentru integrarea lor (VIDEO)

Reportaj BBC despre expulzarea romilor din Franţa: România nu face nimic pentru integrarea lor (VIDEO)

Reportaj BBC despre expulzarea romilor din Franţa: România nu face nimic pentru integrarea lor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Sep 2010   •   13:20

Problematica romilor a stârnit controverse în toată Europa. Jurnaliştii britanici de la BBC au realizat un reportaj pe tema romilor expulzaţi din Franţa şi reintegrarea lor în România. Ziariştii au aflat şi că rromii vor să emigreze din nou, din cauza sărăciei.

Sute de romi au fost expulzaţi, dar autorităţile române nu fac nimic pentru integrarea lor, spun jurnaliştii britanici. Oameni se văd nevoiţi să se întoarcă de unde au plecat, cu orice risc.

Măsurile luate împotriva romilor sfidează legislaţia europeană şi nu rezolvă problema migraţiei nomazilor, care nu pot duce o viaţă normală nici în România nici peste hotare.

Chiar în ziua în care oficialii europeni se întâlnesc la Paris pentru a discuta problematica expulzărilor, autorităţile din Roma încep demolarea a aproximativ 200 de tabere ilegale de romi, unde locuiesc 2.500 de oameni. Potrivit La Repubblica, romii trăiesc fără apă sau lumină, în condiţii igienice precare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: rromi tigani Franta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close