Antena 3 Externe Reportaj BBC despre romii de la o groapă de gunoi din Cluj

Reportaj BBC despre romii de la o groapă de gunoi din Cluj

25 Aug 2009   •   10:44
Reportaj BBC despre romii de la o groapă de gunoi din Cluj
Sursa foto: romi

Viaţa a peste o sută de romi care trăiesc la o groapă de gunoi de lângă Cluj a devenit subiectul unui reportaj realizat de un corespondent BBC şi publicat marţi în ediţia online. De peste două generaţii, romii trăiesc la groapa de gunoi care le-a devenit atât casă cât şi sursă de venit. Cât este ziua de lungă, atât adulţii cât şi copiii, caută resturi de metal şi plastic pe care le valorifică apoi.

În loc să meargă la şcoală, copiii sunt nevoiţi să muncească în acest fel, iar condiţiile în care trăiesc sunt precare, notează jurnalista BBC.

Singurul ajutor le vine din partea unei organizaţii nonprofit condusă de doi olandezi care îi spală şi îi hrănesc pe cei mici. De trei ori pe săptămână, copiii sunt învăţaţi să numere.

Cu toate acestea, romii ar putea fi nevoiţi în curând să plece de la groapa de gunoi. Aceasta trebuie dezafectată cât mai repede pentru că nu corespunde normelor de salubritate impuse de UE.

Vezi reportajul BBC.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi BBC Cluj groapa de gunoi
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close