Antena 3 CNN Externe Reportaj BBC în Irlanda: Românii vin să ne fure locurile de muncă! Merită tot ce li s-a întâmplat! (VIDEO)

Reportaj BBC în Irlanda: Românii vin să ne fure locurile de muncă! Merită tot ce li s-a întâmplat! (VIDEO)

Reportaj BBC în Irlanda: Românii vin să ne fure locurile de muncă! Merită tot ce li s-a întâmplat! (VIDEO)
Sursa foto: Irlanda
07 Oct 2009   •   18:12

Mai mult de 100 de români au părăsit Irlanda de Nord în luna iunie, după ce locuinţele lor au fost distruse de către un grup de irlandezi.

La câteva luni de la incidente, lucrurile par să se fi liniştit. Însă, liniştea este numai aparentă. Jurnaliştii BBC au realizat un material pe această temă. Reporterii britanici au intervievat mai multe persoane, inclusiv o româncă care a avut curaj să se întoarcă în Irlanda de Nord.

?Cum poţi să urăşti pe cineva pe care nu-l cunoşti??s-a întrebat retoric femeia. ?Lumea nu ştie multe lucruri despre cultura noastră şi totuşi ne condamnă?, a mai spus aceasta în conversaţia cu reporterul BBC News.

Românca a povestit despre incidentele care au avut loc în luna iunie. ?Geamurile sparte ale caselor atacate nu au fost încă reparate?, a remarcat aceasta.

Reporterul BBC a intervievat şi un localnic. Întrebat ce părere are despre situaţia românilor din Berlfast, irlandezul a răspuns: ?Merită tot ce li s-a întâmplat. Vin să ne fure munca. Nu avem nevoie de problemele lor, căci le avem şi noi pe ale noastre?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: reportaj BBC Irlanda de Nord Belfast romani romi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close