Antena 3 CNN Externe ”În acest camion sunt 350 de soldați ruși morți. În morgă mai avem 400!”

”În acest camion sunt 350 de soldați ruși morți. În morgă mai avem 400!”

Moscova ar ascunde numărul real al soldaților uciși în luptele din Ucraina. Cel puțin asta susțin ucrainenii. Autoritățile din Ucraina spun că sunt nevoite să utilizeze camioane frigorifice ca să depozitele cadavrele.

”În acest camion sunt 350 de soldați ruși morți. În morgă mai avem 400!”
Sursa foto: cnn
de Laura Dinu    |    25 Mar 2022   •   07:46

”Cimitirul militar Krasnopilske se află pe un câmp bătut de vânt, aflat la periferia orașului ucrainean Dnipro. 

Acolo sunt rânduri de morminte. Un mod de a aduce aminte de realitatea dură în care Ucraina a trăit ani de zile. Toate crucile marchează mormintele soldaților ucraineni uciși în lupta împotriva separatiștilor susținuți de Rusia

Iar acestea sunt morminte noi, pentru soldații ucraineni uciși de la invazia Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, anul acesta”, spune jurnalistul CNN, Ivan Watson. 

”Aici este Mikhailo, un băiat foarte tânăr, născut în 1997. Este foarte greu pentru noi, pentru orașul nostru și pentru poporul ucrainean”, spune Mikhailo Lysenko, viceprimarul orașului Dnipro, arătând spre un mormânt. 

În apropiere, rânduri de morminte proaspăt săpate, care, până acum, sunt goale. Acestea sunt pregătite pentru eventuale alte noi victime. 

”Ca să văd o altă față a conflictului, viceprimarul mă conduce la una dintre morgi ca să îmi arate un camion frigorific parcat”, spune jurnalistul. 

”În acest frigider se află 350 de soldați ruși morți. În altă morgă mai avem 400. Nu pot să deschid acest camion pentru că înăuntru sunt o mulțime de oameni morți. Mulți dintre ei, nevinovați”, spune viceprimarul. 

În timp ce jurnalistul vorbește cu viceprimarul, pe cer se aude ceva. 

”Fugiți, fugiți!”, strigă edilul.

”Chiar acum a fost o alertă pentru că s-a auzit un zgomot despre care Mikhailo spune că ar fi fost o dronă rusească”, a explicat jurnalistul CNN ulterior. 

Război, moarte și amenințarea dronelor inamice. Părți ale vieții de zi cu zi în estul Ucrainei. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close