Antena 3 CNN Externe Reportaj emoţionant la Cernăuţi: Copii despărţiţi de părinţii lor care au rămas să lupte

Reportaj emoţionant la Cernăuţi: Copii despărţiţi de părinţii lor care au rămas să lupte

O echipă de fotbal formată din 10 copii a fugit din calea războiului doar cu antrenorul. Părinţii au rămas să-şi apere ţara, iar cei mici au ajuns în Cernăuţi. Ei au fost primiţi într-o şcoală unde au toate cele necesare, dar nimic în lume nu îi va face pe cei mici să uite dorul pe care îl poartă pentru părinţi.

Reportaj emoţionant la Cernăuţi: Copii despărţiţi de părinţii lor care au rămas să lupte
de Sergiu Cora    |    Sabrina Preda    |    11 Mar 2022   •   20:45

"În primul rând dorim să mulţumim poporului nostru vecin, prietenilor noştri români. Doresc să menţionez că încă din prima zi, de când a început războiul, m-au sunat şi primarii colegi din Siret, Piatra Neamţ, din Polonia şi ne-au  asigurat de susţinerea lor. Sperăm că totul va fi  bine şi se va termina cu bine.", spune unul din edilii ucraineni.

"Azi dimineaţă am vorbit la telefon cu familia. Le-am spus părinţilor că mă simt bine, sunt cu prietenii, mă joc cu ei. M-au asigurat că se vor întoarce repede.", povestelte unul din micuţi. 

Părinţilor le transmite doar un singur lucru - vă iubesc foarte mult!   

"Îmi este foarte dor de părinţii mei, spune un alt băieţel -  dar sunt aici alături de prieteni, antrenor şi a venit şi tata recent. Doresc să transmit celor dragi că îmi este foarte dor de ei. O iubesc foarte mult pe mama mea!"...

Pentru cei mici şi pentru alte sute de oameni, atât cetăţenii cât şi autorităţile, s-au mobilizat. La câţiva kilometri de România, satele ucrainene sunt păzite din oră în oră. Oamenii au ridicat baricade şi, practic, orice încearcă să intre cu maşina sau pe jos, este considerat suspect şi controlat.

Locuitorii speră ca atacurile să nu ajungă şi în zona lor, dar sunt extrem de speriaţi.  

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina cernăuți
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close