Antena 3 CNN Externe Reportaj uluitor despre hoţii români din Madrid, realizat de o televiziune spaniolă (VIDEO)

Reportaj uluitor despre hoţii români din Madrid, realizat de o televiziune spaniolă (VIDEO)

Reportaj uluitor despre hoţii români din Madrid, realizat de o televiziune spaniolă (VIDEO)
31 Iul 2010   •   20:13

O oră i-a trebuit poliţiei spaniole, ca să aresteze doi hoţi de buzunare, care operau într-o staţie de metrou din Madrid. Alţi şase au fost doar reperaţi şi amprentaţi. Toţi sunt români şi toţi recunosc senini că meseria lor este furtul. Au descoperit asta şi jurnaliştii de la Antena Tres, care, cu ajutorul poliţiei, au făcut un reportaj uluitor.

Înghesuiala din metrouri, la orele de vârf, este raiul hoţilor de buzunare. Sunt bande bine organizate, în care există întotdeauna o persoană care face filajul. Jaful are loc numai dacă aceasta anunţă că nu e niciun pericol.

?Eu lucrez cu hoţi de buzunare care se pricep la furat, dar eu nu fur. Poliţia ştie că eu nu fur?, a declarat o persoană pentru jurnaliştii spanioli.

Hoţii nu se ascund după deget. Ştiu foarte bine că nu vor fi arestaţi decât dacă sunt prinşi asupra faptului.

?Nu ne ajută nimeni şi ţara noastră, România, este o ţară de ...... Nici spaniolii nu mă ajută. Cu ce vrei să trăiesc? Vrei să omor pe cineva? Nu! Atunci, fur ca să trăiesc. Dar cine-mi dă mie de muncă? Nimeni! Îmi spun Pleacă! Eşti o româncă de....!?, a spus o femeie.

Furtul este o "meserie" profitabilă. Hoţii români care au invadat metrourile spaniole câştigă, probabil, mult mai bine decât căpşunarii.

De fapt, hoţii de buzunare câştigă mai mult şi decât spaniolii de rând. De aceea, se feresc să îi jefuiască pe localnici.

?Eu sunt în ţara asta. Eu nu fur niciodată un spaniol. Eu fur de la englezi, francezi, alte ţări. Nu pot să fur de la un spaniol care munceşte şi el pentru 700-1.000 de euro. Fur numai de la străini, de la turişti?, spune unul dintre hoţii români.

Reportajul jurnaliştilor spanioli lasă un gust amar. Se termină cu o constatare, oarecum resemnată. În ziua următoare, grupul de hoţi se va întoarce la datorie. Se va întâlni cu poliţia la aceeaşi oră, în acelaşi lor. Doar feţele victimelor vor fi altele.

Observator

 

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close