Antena 3 CNN Externe Reportajul The Telegraph: "Prinţul Charles al Transilvaniei". "Este cel mai fascinant loc din Europa"

Reportajul The Telegraph: "Prinţul Charles al Transilvaniei". "Este cel mai fascinant loc din Europa"

Reportajul The Telegraph: "Prinţul Charles al Transilvaniei". "Este cel mai fascinant loc din Europa"
de O.P.    |    29 Oct 2012   •   09:04

De cele mai multe ori suntem foarte nemulţumiţi de ţara noastră. Înconjuraţi de corupţie, furturi, cuvinte urâte, minciună la nivel înalt am ajuns să vedem mai mereu partea goală a paharului.

Însă deşi ne-au criticat de multe ori din cauza romilor care au plecat de la noi din ţară şi le-au invadat oraşele, britanicii au făcut un reportaj uimitor în care povestesc minunile întâlnite în Transilvania, "Ţara lui Dracula".

Pentru că voiau să vadă locurile mioritice care l-au fascinat pe Prinţul Charles, jurnaliştii britanici au venit în România şi au mers în Valea Zălanului, acolo unde stă prinţul când vine în România.

"Este uşor să îţi dai seama de ce prinţul s-a îndrăgostit de această parte a lumii. Peisajul îşi ia respiraţia. Este uimitor de liniştitor şi îţi dă o pace lăuntrică extraordinară".

"Aici, în Valea Zălanului nu există acces la internet, aici te rupi de lumea pe care o cunoşteai. Nu există trafic, claxoane sau gălăgie. Singurele zgomote pe care le auzi sunt zumzetul făcut de insecte şi foşnitul florilor mişcate de vânt", scrie jurnalistul britanic care a vizitat Transilvania.

"Locuitorii, cei mai mulţi bătrâni, lucrează câmpul, iar seara îşi fac timp să stea la poartă şi să salute trecătorii. În acest loc revoluţia tehnologică nu a avut loc. Lumea pare că trăieşte într-un alt timp", spun britanicii de la The Telegraph.

Prinţul Charles a venit pentru prima dată în Transilvania în 1998, iar de atunci s-a îndrăgostit iremediabil de locurile acestea.





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close