Antena 3 CNN Externe Reporter român, întors de la graniţa cu Republica Moldova, pe motiv că nu are certificat HIV/SIDA

Reporter român, întors de la graniţa cu Republica Moldova, pe motiv că nu are certificat HIV/SIDA

Reporter român, întors de la graniţa cu Republica Moldova, pe motiv că nu are certificat HIV/SIDA
Sursa foto: Granita
13 Iul 2009   •   19:40

Jurnaliştii români sunt din nou întorşi de la graniţa cu Republica Moldova. Unui reporter al agenţiei Agerpres nu i s-a permis accesul pe motiv că nu are certificat HIV/SIDA. Şi în aprilie, în timpul alegerilor parlametare, mai mulţi reporteri români au fost expulzaţi sub diferite pretexte.

Gabriel Apetrii se afla într-un autocar care se îndrepta spre Chişinău. La vama Sculeni, pe teritoriul Republicii Moldova, a fost oprit, legitimat şi interogat de vameşi mai bine de o oră. În final, acesta a fost întors din drum.

În aprilie, mai mulţi jurnalişti români care se aflau la Chişinău pentru a relata despre alegerile parlamentare au fost expulzaţi. Altora li s-a refuzat intrarea pe teritoriul ţării sub diferite pretexte.

Reporterul şi operatorul Antena 3 au fost informaţi atunci că au nevoie de viză, pe care nu o aveau. Li s-a spus că, în cazul în care nu se întorc în ţară de bunăvoie, vor fi expulzaţi. Ei au refuzat să plece, astfel că le-au fost înmânate documentele de expulzare.

Luna aceasta în Republica Moldova vor avea loc din nou alegeri după ce Parlamentul de la Chişinău nu a putut alege un nou preşedinte.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close