Antena 3 CNN Externe "Reporteri Fără Frontiere" condamnă atacurile israeliene

"Reporteri Fără Frontiere" condamnă atacurile israeliene

"Reporteri Fără Frontiere" condamnă atacurile israeliene
19 Noi 2012   •   11:49

Organizaţia"Reporteri Fără Frontiere" a condamnat atacurile israeliene, îndreptate împotriva a două centre media din Gaza, care au dus la rănirea a şase jurnalişti palestinieni şi a distrus o parte din echipamentele jurnaliştilor străini.

Atacurile de duminică, care au avut ca ţintă două clădiri înalte, au avariat birourile TV ale Hamas, Al Aqsa şi ale unei alte televiziuni libaneze, Al Quds TV, relatează AP.

Posturile străine ARD, Russia Today şi Sky News Arabia au raportat că majoritatea echipamentelor au fost distruse în bombardament.

Christophe Deloire, directorul organizaţiei "Reporteri Fără Frontiere", cu sediul central în Paris, a catalogat atacurile ca fiind nejustificate şi reprezentând o ameninţare gravă la libertatea de informare a opiniei publice.
Deloire a făcut apel la forurile internaţionale pentru investigarea circumstanţelor în care s-a desfăşurat raidul aerian.

Reprezentanţii armatei israeliene susţin că atacul a vizat echipamentul de comunicare al Hamas, aflat pe acoperişurile celor două clădiri.

×
Subiecte în articol: Gaza Hamas
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close