Antena 3 CNN Externe Republica Moldova a SUSPENDAT licenţa postului de radio Rossiya 24. Reacţia Moscovei

Republica Moldova a SUSPENDAT licenţa postului de radio Rossiya 24. Reacţia Moscovei

Republica Moldova a SUSPENDAT licenţa postului de radio Rossiya 24. Reacţia Moscovei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de G.S.    |    05 Iul 2014   •   20:27
Consiliul moldovean pentru coordonarea transmisiei radio şi de televiziune a suspendat vineri licenţa de emisie a postului Rossiya 24 şi a dispus sancţionarea a patru radiodifuzori autohtoni, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în ediţa electronică de sâmbătă.
Consiliul a criticat aceste posturi pentru "lipsa pluralismului de opinie în timpul programelor de ştiri".
Un membru al Consiliului, Dinu Cokan, a declarat că Rossiya 24 a comis cele mai grave încălcări, prezentând programe de analiză dintr-un singur punct de vedere asupra conflictului din Ucraina. "Există numai o sursă", a subliniat el. "Un asemenea post nu are ce căuta pe lista difuzorilor din (Republica) Moldova", a adăugat oficialul moldovean.
Uniunea Jurnaliştilor de la Moscova a criticat dur această măsură. "Un embargo impus postului Rossiya-24, popular în rândul populaţiei care vorbeşte limba rusă, este un act neprietenos faţă de presa noastră", a declarat pentru Itar-Tass Pavel Gusev, liderul Uniunii, denunţând o "decizie motivată politic". El a îndemnat Moscova să "adopte măsuri adecvate ca reacţie faţă de acest embargo, inclusiv măsuri economice".
Decizia Republicii Moldova de suspendare a licenţei postului rus pentru următoarele şase luni, până la 1 ianuarie 2015, este scandaloasă şi va avea cu siguranţă un impact negativ asupra relaţiilor ruso-moldovene, a apreciat vineri Ministerul rus de Externe, citat de agenţia rusă.
"Este clar că (Republica) Moldova a făcut acest pas sub un pretext exagerat, luată de valul euforiei semnării unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE)", afirmă ministerul într-un comunicat. Însă "decizia nu respectă dreptul integral al cetăţenilor de acces liber la informaţii, unul dintre principiile democratice europene de bază, pe care Chişinăul încearcă să-l aplice cu zel", apreciază ministerul.
 

×
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close