Antena 3 CNN Externe Republica Moldova intenţionează să vândă la licitaţie toate avioanele MIG pe care le deţine

Republica Moldova intenţionează să vândă la licitaţie toate avioanele MIG pe care le deţine

Republica Moldova intenţionează să vândă la licitaţie toate avioanele MIG pe care le deţine
09 Iun 2010   •   23:26

Toate avioanele tip MIG ale Republicii Moldova vor fi scoase la licitaţie, a decis ministrul moldovean al Apărării, Vitalie Marinuţă. Asta deşi colegii de cabinet i-au atras atenţia că ar fi bine să evite acest lucru având în vedere că un fost ministru este urmărit penal pentru o tranzacţie similară, relatează Mediafax.


Vitalie Marinuţă şi-a motivat decizia prin simplul fapt că avioanele nu mai pot zbura din cauză că nu au fost întreţinute. Pentru a putea fi utilizate, avioanele ar avea nevoie de reparaţii serioase, în valoare de patru milioane de dolari fiecare, bani de care ministerul nu dispune.


Ministrul Apărării a propus ca avioanele să fie vândute printr-o licitaţie publică. Preţul acestora nu este cunoscut deocamdată, urmând să fie stabilit după evaluările experţilor moldoveni şi internaţionali. Dacă vor fi vândute, cel mai probabil, avioanele vor ajunge la fier vechi.


Fosta Uniune Sovietică a lăsat moştenire Republicii Moldova 32 de avioane MIG, unul dintre ele ajungând în România, patru au fost cumpărate de Yemen, iar 21 de avioane au fost achiziţionate de Statele Unite.

Valeriu Pasat, fostul ministru al Apărării a fost cercetat penal pentru ultima tranzacţie de acest tip. În prezent, în posesia Ministerului moldovean al Apărării se mai află şase avioane de tip MIG.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avioane
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close