Antena 3 CNN Externe Republica Moldova introduce vizele pentru români. MAE, indignat de decizie

Republica Moldova introduce vizele pentru români. MAE, indignat de decizie

Republica Moldova introduce vizele pentru români. MAE, indignat de decizie
Sursa foto: Vladimir Voronin
08 Apr 2009   •   12:02

În urma incidentelor de marţi, autorităţile din Republica Moldova au decis să introducă regimul de vize în relaţia cu România. Anunţul a fost făcut de către preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, anunţă RIA Novosti.

"Am decis să introducem vize în relaţia cu România, iar ambasadorul român în Republica Moldova a fost declarat persona non grata", a declarat Vladimir Voronin. Preşedintele i-a cerut ambasadorului român să părăsească Republica Moldova în 24 de ore.

În plus, preşedintele Voronin acuză România de implicare în revoltele violente de la Chişinău.

Autorităţile din Republica Moldova anunţă că vizele vor fi introduse de joi dimineaţă, de la ora 9:00.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român a respins categoric implicările României în afacerile interne ale Republicii Moldova.

"Este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României şi a cetăţenilor români", se arată într-un comunicat al MAE remis Mediafax.

În comunicat se mai subliniază că acuzaţia reprezintă o provocare la adresa statului român.

În plus, potrivit comunicatului, MAE consideră aberante măsurile unilaterale de impunere a restricţiilor de călătorie anunţate de preşedintele Vladimir Voronin.



Începând de luni, zeci de mii de persoane protestează la Chişinău faţă de fraudarea alegerilor parlamentare. Moldovenii vor ca rezultatele scrutinului parlamentar de duminică, câştigat de Partidul Comunist, să fie anulate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Vladimir Voronin
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close