Antena 3 CNN Externe Republica Moldova primeşte ajutor: "Nu vom permite ca un stat să abuzeze de integritatea altui stat"

Republica Moldova primeşte ajutor: "Nu vom permite ca un stat să abuzeze de integritatea altui stat"

Republica Moldova primeşte ajutor: "Nu vom permite ca un stat să abuzeze de integritatea altui stat"
23 Apr 2015   •   15:34

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord va ajuta Republica Moldova pentru ca niciun conflict să nu se extindă, a declarat adjunctul comandantului suprem al forțelor aliate în Europa, generalul Adrian Bradshaw, aflat joi într-o vizită la Chișinău, primul oficial al NATO în Europa care efectuează o vizită în Republica Moldova, potrivit AGERPRES.

''NATO va ajuta la menținerea păcii în regiune. Sper că destabilizarea situației nu va progresa. Sperăm că va fi pace în Ucraina. Nu vom permite ca un stat să abuzeze de integritatea altui stat. NATO va susține securitatea și va ajuta Republica Moldova pentru ca nici un conflict să nu progreseze mai departe'', a afirmat Adrian Bradshaw în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul moldovean al apărării, Viorel Cibotaru.

Adjunctul comandantului suprem al forțelor aliate din Europa a indicat că vizita sa în Republica Moldova este o oportunitate de a discuta despre securitatea în regiune, dar și de a mulțumi pentru contribuția militarilor moldoveni la operațiunile din Kosovo.

''Participarea trupelor moldovenești alături de trupele altor state la operațiunile din Kosovo este o dovadă a progresului în relațiile de cooperare din ultimii 20 de ani între NATO și Republica Moldova'', a subliniat el.




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close