Antena 3 CNN Externe Republicanul Colin Powell îl sprijină pe Barack Obama la preşedinţia SUA

Republicanul Colin Powell îl sprijină pe Barack Obama la preşedinţia SUA

Republicanul Colin Powell îl sprijină pe Barack Obama la preşedinţia SUA
19 Oct 2008   •   23:41

Fostul secretar de Stat american Colin Powell a anunţat că va vota pentru senatorul democrat Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie, datorită "abilităţii de a inspira" a democraţilor şi "naturii cuprinzătoare a campaniei acestuia", informează CNN. "Are atât stil, cât şi substanţă. Cred că este un personaj pentru transformare, reprezintă o nouă generaţie care vine pe scena mondială, pe scena americană şi din acest motiv voi vota pentru senatorul Barack Obama", a declarat Powell, duminică, la emisiunea "Meet the Press" de la postul NBC.
"Obama a afişat stabilitate. A arătat vigoare intelectuală. Are un mod decisiv de a face treabă, care ne va face bine tuturor", a adăugat acesta.
Powell, general în rezervă şi republican, a fost considerat un posibil candidat la preşedinţie. A fost secretar de Stat în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush, între 2001 şi 2005.
Powell a pus sub semnul întrebării decizia candidatului republican, John McCain, de a o desemna pe Sarah Palin pentru postul de vicepreşedinte, aceasta nefiind pregătită să îşi asume rolul de preşedinte.
Republicanul s-a declarat dezamăgit şi de unele tactici de campanie ale lui McCain, cum ar fi menţionarea legăturilor lui Obama cu un fost activist radical din anii '60, Bill Ayers.
"Cred că este nepotrivit. Înţeleg ce este politica, ştiu cum poţi critica pe altul şi asta e bine. Dar cred că asta merge prea departe şi cred că a făcut campania lui McCain să pară mai slabă. Nu este ceea ce poporul american caută", a adăugat Powell.
În ceea ce priveşte criza financiară, pe care fostul secretar de stat o consideră ?examenul final? al candidaţilor, Powell spune că McCain pare instabil, în timp ce Obama s-a descurcat excelent. "Obama a arătat stabilitate, curiozitate intelectuală, profunzime a cunoştinţelor", a afirmat republicanul. "El a atins standardul de a fi un preşedinte de succes, de a fi un preşedinte excepţional", consideră Powell.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close