x close

Reşedinţa fostului lider libian, Muammar Gaddafi, va fi transformată într-un parc public

de G.S.    |    25 Aug 2012   •   18:41
Reşedinţa fostului lider libian, Muammar Gaddafi, va fi transformată într-un parc public 416 Foto: INTACT Images/EPA

Reşedinţa fostului lider libian Muammar Gaddafi, Bab al-Aziziya, devastată anul trecut în cursul unui conflict sângeros, va fi transformată într-un parc public de câteva hectare în centrul Tripoli, a anunţat premierul Abdelrahim al-Kib, relatează AFP.
   
Premierul, care a inaugurat joi acest proiect pe un vast teren aflat în ruină, a anunţat că aici vor fi construite o bibliotecă, un teatru şi un monument în memoria "martirilor Revoluţiei libiene".
   
"Acest amplasament, care era simbolul despotismului, dictaturii şi fricii va deveni simbolul gloriei şi demnităţii", a subliniat Abdelrahim al-Kib în cadrul unei ceremonii care a marcat un an de la intrarea rebelilor în reşedinţa fostului dictator, colonelul Gaddafi, pe 23 august 2011.
   
Complexul, care găzduia cartierul general al lui Muammar Gaddafi, a fost pur şi simplu ras de bombele NATO iar, ulterior, de asaltul dat de rebeli, care au intrat în capitală pe 20 august 2011.
   
Prima etapă constă în curăţarea molozului, o misiune încredinţată unor firme locale care urmează totodată să delimiteze şi să închidă terenul înainte de a demara lucrările de construire, potrivit agenţiei libiene Lana.
   
Însă, deoarece terenul este ocupat ilegal de zeci de familii fără locuinţe, un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale a anunţat că aceste cazuri urmează să fie examinate pentru ca locul să poată fi mai întâi eliberat.

Citeşte mai multe despre:

resedinta lider Libia NATO violente
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati