Antena 3 CNN Externe Tragedie în Mallorca: Un restaurant s-a prăbușit peste clienți. Cel puţin patru oameni au murit și alte zeci au fost răniţi

Tragedie în Mallorca: Un restaurant s-a prăbușit peste clienți. Cel puţin patru oameni au murit și alte zeci au fost răniţi

Zeci de persoane au fost rănite, iar cel puţin patru au murit după ce un restaurant din Mallorca s-a prăbușit peste clienți.

Tragedie în Mallorca: Un restaurant s-a prăbușit peste clienți. Cel puţin patru oameni au murit și alte zeci au fost răniţi
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    24 Mai 2024   •   09:05

O tragedie de proporții a lovit insula spaniolă Mallorca, unde prăbușirea unui restaurant a dus la moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor zeci.

În GALERIA FOTO puteți vedea mai multe imagini de la locul incidentului teribil.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Incidentul a avut loc în zona turistică Playa de Palma, la sud de capitala insulei, Palma. Purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgență a confirmat că printre victime se numără și cetățeni străini, însă nu a oferit detalii suplimentare.

Purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgență a declarat că acoperișul unei clădiri cu două etaje, ce găzduia restaurantul, s-a prăbușit la finalul zilei. Numeroase echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, iar ambulanțele au transportat răniții la spitale. Un pompier prezent la fața locului a descris scena ca fiind "groaznică", menționând că a văzut oameni plângând și țipând în jurul dărâmăturilor.

Echipele de salvare continuă să intervină la fața locului pentru a verifica dacă mai există victime prinse sub dărâmături. Cauzele prăbușirii restaurantului sunt momentan necunoscute.

Potrivit Agerpres 20 de persoane ar fi fost rănite în urma incidentului. Pe de altă parte, presa din Italia precizează că numărul răniților ar fi ajuns la 25., potrivit ilmessaggero.it.

Șapte răniți în stare foarte gravă

Șapte dintre răniți sunt în stare foarte gravă, iar nouă în stare gravă, conform unui mesaj postat de serviciile de urgență pe platforma X. Răniții au fost transportați de urgență la diverse spitale din Palma, unde primesc îngrijiri medicale.

"De aceea, acum vă cerem liniște, pentru că avem nevoie de liniște pentru a vedea dacă auzim pe cineva", a spus purtătorul de cuvânt al poliției locale, adăugând că nu poate exclude ca cineva să fie încă prins în capcană. "Terasa s-a prăbușit, probabil din cauza unei greutăți excesive", a precizat el, adăugând că se investighează în continuare cauzele, potrivit Mediafax.

Premierul Pedro Sanchez a declarat că a vorbit cu autoritățile locale și regionale, adăugând că guvernul este pregătit să ajute "cu toate mijloacele necesare", potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Spania restaurant Mallorca
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close